Nu skal sporhunde og klappegeder tilbydes hjælp, når de er stressede eller har det svært på arbejdspladsen

Der er mere fokus end nogensinde på den mentale og fysiske trivsel på arbejdspladsen. Flere og flere virksomheder tilbyder sundhedsfremmende aktiviteter til deres ansatte. Men dyrene er i høj grad blevet overset, idet der ikke er noget tilbud til dem. Det vil Sedgwick Care ændre på. De har allerede god erfaring med at øge trivslen på de danske arbejdspladser for mennesker, og nu udvider de deres tilbud til også at gælde dyrene i tjeneste.

Louise Zeemann Theilgaard, Sales Director hos Sedgwick Care forklarer:

Vi udvider vores ydelser til også at gælde dyr – nærmere betegnet dyr i tjeneste. Det kan være sporhunde hos politiet, kælekatte på plejehjem eller klappegeder i zoo.  Mens kæledyrene i hjemmet er kravlet helt op i dobbeltsengen, er dyrene på arbejdsmarkedet en overset minoritet”.

Dyrehviskere og sundhedsscreening

Sedgwick Care vil nu udvide deres eksisterende rådgiverteam med dyrehviskere, der i første omgang vil tale med dyrene over telefonen gennem deres særligt udviklede dyresprog. Samtidig vil de tilbyde en sundhedsscreening på arbejdspladsen for at identificere dyr med trivselsudfordringer. Benedikte Hertel, som er uddannet stresscoach, for mennesker vel at mærke, mener at der er et stort potentiale i denne niche:

”Vi mener, at vi har opdaget en niche her, som ingen andre udbydere af  sundhedsfremmende ydelser har set. I første omgang har vi ansat 3  dyrehviskere, men det er min klare forventning, at vi skal ansætte endnu flere på sigt.”

Vi klarer de små bump der måtte komme på vejen

Sedgwick Care indrømmer, at der er nogle praktiske detaljer, der skal på plads, som f.eks. hvordan man får et dyr i tale over telefonen, men de er optimistiske omkring deres nye tilbud:

”Dette er helt nyt for både os og dyrene, så der vil sikkert komme nogle små bump på vejen. Vores indledende tests af samtaler mellem dyr og dyrehviskere over telefonen har vist, at det godt kan lade sig gøre, så vi er optimistiske.” Afslutter Louise.   

Sedgwick Cares tilbud til dyr vil træde i kraft 1. april 2023 og køre på forsøgsbasis det første år.